Wijhe'92

// Uit de oude doos

Spannende wedstrijd op de Krijtenberg.

Wijhe - UD 3-2

Ondanks het slechte weer waren er veel toeschouwers bij de wedstrijd Wijhe-UD
Aanwezig, die hebben kunnen genieten van een weliswaar niet hoogstaande, doch door het doelpunten verloop zeer zeker spannende strijd.
UD speelde technisch een goede wedstrijd, maar het spel werd te kort gehouden. Hier tegenover stelde Wijhe een enthousiaste partij met open aanvallen, welke veel gevaarlijker waren dan die der Deventernaren. Vooral hieruit willen wij concluderen, dat Wijhe verdiend gewonnen heeft, al was een gelijk spel misschien wel de mooiste oplossing geweest. Bij de Deventenaren vielen op linksback van Olphen, midhalf Tacke en vooral de snelle linksbuiten Temmink. Bij Wijhe kunnen v.d. Vlekkert, Kok en van de Hulst op een goede wedstrijd terugzien.
Na ongeveer 15 minuten maakte rechtsbuiten Eilander een goed doelpunt (1-0). Na de thee was aanvankelijk Wijhe wat in de meerderheid, doch toen midhalf Tacke met een prachtig schot van verre afstand doelman Borger geen schijn van kans gaf (1-1) kwamen de UD-ers sterk opzetten en even later gelukte het de midvoor wederom het net te vinden (1-2) al ging hierbij doelman Borger niet vrij uit. Even waren de groen-witten terneergeslagen, maar dit duurde niet lang en met gevaarlijke open aanvallen begonnen zij de rood-witte veste te belagen. Hieruit wist linksbuiten van de Hulst met een harde schuiver gelijk te maken (2-2-). UD zette toen alles op de aanval en drong daarbij ver op, waardoor het Buis gelukte bij een doorbraak Wijhe wederom de leiding te
geven (3-2).
De spanning steeg ten top, maar ondanks verwoede pogingen van de Deventernaren, waarbij de backs over de middellijn kwamen gelukte het hun niet de Wijhe achterhoede te passeren.

Uit een schriftje met krantenknipsels van wedstrijdverslagen
10e wedstrijd 3 December 1950Foto voormalig vv Wijhe uit het jaar1918
open foto


IJsselboys spelregelkampioen afdeling Zwolle 1979

Tijdens de jaarlijkse spelregelwedstrijden die georganiseerd worden door de scheidsrechtersvereniging van de desbetreffende afdelingen wist IJsselboys op zaterdag 27 januari 1979 de eerste prijs te behalen.

Om niet totaal onbeslagen ten ijs te komen zijn deze jongens op deskundige wijze voorbereid door de jeugdtrainer (ex KNVB-scheidsrechter) Jan Oosthof. Een duidelijk opgaande lijn zat er in deze resultaten daar na een 11e, een 7e plaats vorig jaar met een 3e plaats de kwalificatie net werd gemist. Dit jaar werd men dan uiteindelijk eerste voor v.v. Tollebeek en de winnaar van de laatste 3 jaren Nieuw Leusen. Halverwege stonden Frans Holtkuile, Emiel Jansen, Cor Wellenberg en Richard Nijboer met 91 punten op de derde plaats achter Nieuw Leusen met 98 punten en VHK met 108 punten. In het tweede gedeelte liepen de Wijhenaren zelfs 30 punten uit. IJsselboys eindigde met 392 punten voor Tollebeek met 362 en Nieuw Leusen met 339 punten. Het totaal te behalen punten was 440.

Op zaterdag 2 maart 1979 komt IJsselboys met Tollebeek op voor de eer van de afdeling Zwolle om de strijd met de andere afdelingen. Zou men zich hier ook kwalificeren dan speelt men om het Nederlands kampioenschap. Tot dusver dus een uitermate knappe prestatie van de jongens.

geschreven door: Herman Oosterwijk

Uit Dug Out Cluborgaan van de voetbalvereniging IJsselboys, 3e jaargang nummer 6 februari 1979

Extra trein naar Doesburg 1944
De promotiewedstrijd tegen Sportclub Doesburg in 1944 blijft bij de Wijhenaren voortleven als een overgetelijke gebeurtenis. Zeker duizend Wijhenaren trokken toen met een extra trein naar Doesburg. Ze kwamen zelfs uit Huizen en Kampen om het elftal te steunen. Lees verder ...