Wijhe'92

// Dames 1

 

// Sponsoren

gastvrij Wijhe

Seizoen 2018-2019


==============================================================
29 sep 2018: Havas - Gastvrij/Wijhe'92 25-23 (12-6)

Vandaag, 29 september hebben wij een wedstrijd gespeeld tegen de dames van Havas uit Almere. Helaas eindigde deze wedstrijd in een stand van 25-23 in het voordeel van Havas. We startten de wedstrijd met volle moed en fanatisme, pakten goed aan in de dekking en gingen redelijk gelijk op tot de stand van 5-5. Hierna begon Havas uit te lopen, er kwamen gaten in onze dekking en Havas zette goede druk waardoor de hoekspeler van hun de bal er bij ons een aantal keer gemakkelijk in kon schieten. Havas stond sterk in de dekking, wij vielen onzeker aan en gingen niet met volle overtuiging richting het doel waardoor wij weinig scoorden, we scoorden een enkele bal vooral vanaf afstand. We gingen de rust in met een stand van 12-6 in het voordeel van Havas. In de rust werden wij door onze coaches en elkaar goed op de vingers getikt dat wij meer richting het doel moeten gaan met volle overtuiging, en moeten durven. We gaan de punten toch niet zomaar weggeven?! De 2e helft startten we nog niet helemaal lekker, er werd nog weinig gescoord. We begonnen meer sturing te krijgen vanaf de bank voor in de aanval, dit werkte. We gingen meer systemen spelen, waardoor we meer richting het doel gingen en hier mooie goals uit kwamen. We leefden helemaal op, richting het eind van de wedstrijd kwamen we steeds dichter bij Havas waardoor we uiteindelijk 22-22 gelijk stonden. Het ging top! Tot de 23-23 bleef het gelijk, maar helaas kregen we hierna nog twee goals om de oren van Havas. De wedstrijd eindigde in een stand van 25-23. In de nabespreking kwamen we tot de conclusie dat we de wedstrijd moeten beginnen met meer beleving en fanatisme. We moeten steviger in de dekking staan en in de dekking op elkaar vertrouwen zodat hierna ook een lekkere aanval opgebouwd kan worden. Dinsdag en donderdag gaan we weer lekker trainen om ons voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen de dames van Zenderen. We gaan onze uiterste best doen om zaterdag 20:15 op thuisbasis de eerste twee punten van hun pakken!
==============================================================
4 feb 2018: Commandeur/VVW - Gastvrij/Wijhe'92 20-22 (11-14)

Twee punten gepakt bij de koploper.
Nadat we vorige week DOS hadden ingemaakt, stond zondag voor ons de wedstrijd tegen VVW op het programma. VVW staat bovenaan en is thuis nog ongeslagen. Aan ons de taak om daar verandering in te brengen. Thuis speelden we een goede pot tegen ze en verloren we nipt. We wisten dus dat er kansen lagen. We begonnen scherp, de dekking stond als een huis en onze keepster stopte veel ballen. Na tien minuten scoorde VVW pas hun eerste goal, 1-5, en daarna lieten we ze langzamerhand iets dichterbij komen. We bleven echter goede kansen creëren in de aanval en in de dekking bleven we heel hard werken, waardoor de voorsprong niet in gevaar kwam. We gingen de rust in met een 11-14 voorsprong en na een peptalk gingen we in de tweede helft op dezelfde manier verder. De voorsprong bleef 4 à 5 punten. Op het einde werd het toch nog erg spannend. Met nog vijf minuten te spelen bracht VVW de stand op 18-20 maar nadat we vervolgens een penalty kregen en verzilverden, trokken we de winst over de streep. Eindstand: 20-22 in het voordeel van ons, de koploper verslagen!! Met twee punten op zak was het een hele fijne busreis terug. Onze volgende wedstrijd is over twee weken thuis tegen Vido Dames 1 en we hopen dan weer de twee punten in Wijhe te houden. Tot dan!
==============================================================
11 nov 2017: Vido - Gastvrij/Wijhe'92 27-22 (17-12)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Vido op het programma. Na het verlies zaterdag tegen VVW en dinsdag in de beker tegen OBW hadden we wat goed te maken. Na dik twee uur in de bus kwamen we aan in Purmerend. De sporthal was nieuw en een aantal van ons waren nog nooit zo onder de indruk geweest van een sporthal. Afgelopen donderdag hebben we videobeelden gekeken en we wisten wat ons te wachten stond. Een snelle ploeg met een open dekking en een aantal goede systemen in de aanval. Na een peptalk van Egon begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en we scoorden al snel de 0-1. Helaas stokte onze doelpuntenmachine daar, want al snel was het 7-1 voor Vido. Langzamerhand kwamen we steeds dichterbij maar door veel fouten in de aanval konden zij veel breakouts lopen en liepen ze steeds weer weg. Gelukkig stond Susan een goede wedstrijd te keepen en heeft ze nog een aantal open kansen van Vido om zeep geholpen. Bij rust was het dan ook 17-12 in het voordeel van Vido. Er was nog niks aan de hand en de wedstrijd kon zeker nog in ons voordeel beslist worden. We moesten alleen zuiniger omgaan met de bal in de aanval en echt als een team gaan verdedigen. Zo gezegd, zo gedaan en met nog 9 minuten op de klok scoorden we de gelijkmaker 22-22. Helaas ging het toen als nog mis en konden zij door fouten van ons in de aanval net als aan het begin van de wedstrijd een aantal break-outs lopen en verloren we de wedstrijd met 27-22. Na een slechte eerste helft hebben we ons in de tweede helft goed herpakt en is het jammer dat we ons zelf daarvoor niet hebben beloond. De volgende wedstrijd is uit tegen SEW 2 en we gaan er alles aan doen om dan wel twee goede helften te spelen.
==============================================================
14 okt 2017: Gastvrij/Wijhe'92 - D.S.O. 37-34 (19-17)

Op 14 oktober stond onze tweede thuiswedstrijd op het programma.
Na een ongelukkige wedstrijd tegen Kwiek vorige week was het doel een en ander recht te zetten.
Voor de wedstrijd wisten we dat DSO altijd veel scoort maar ook veel doelpunten tegen krijgt. Taak aan ons dus om de dekking goed neer te zetten en aanvallend goed af te ronden.
Nadat Mini vd week Merel het eerste doelpunt had gescoord was het aan ons. Aanvallend liep het redelijk maar in de dekking hadden we af en toe flink het nakijken. Af en toe hadden we flink moeite met het spel van de cirkelspeelster en de goede druk die werd gespeeld door DSO zodat de hoeken erg vrij gespeeld werden.
Aanvallend konden we veel gaten in de dekking vinden en mooie aanvallen spelen.
Het spel golfde de hele wedstrijd op en neer. Door een aantal tijdstraffen aan de kant van DSO konden we een klein gaatje slaan voordat we de rust ingingen.
Ruststand 19-17.
In de tweede helft was het vooral een 'ren' wedstrijd door het snelle tempo wat werd gespeeld. Dit leverde mooie aanvallen op maar ook een aantal verkeerde passes waardoor we een aantal breaks tegen kregen.
5 minuten voor het einde van de wedstrijd konden we een definitief gat slaan en zo de twee punten in Wijhe houden!
Eindstand: 37-34
Volgend weekend zijn we vrij. 29 oktober spelen we tegen DOS in Emmercompascum.
Er zal een bus gaan, wie mee wil kan zich aanmelden bij Karin Leerkes.

Doelpunten: Pauline 13, Marloes 5, Lisan 5, Aniek 4, Sanne 4, Anouk 3, Eline 2, Maud 1
==============================================================
08 okt 2017: Klink Nijland/Kwiek 2 - Gastvrij/Wijhe'92 25-15 (14-6)

Zondag 8 oktober, Kwiek uit. Met volle moed vertrokken wij richting Raalte. De eerste uitwedstrijd van het seizoen én de enige wedstrijd in de buurt. Dus aan ons om er ook voor het publiek een mooie pot van te maken! Na vorige week een goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen DFS Arnhem, was de taak aan ons om deze lijn vandaag door te zetten.

Na een week goed trainen én de nodige struggles met hars te hebben overwonnen (ja, het blijft plak spul) waren wij klaar voor de wedstrijd. Tijdens de voorbespreking was één ding duidelijk, die twee punten nemen wij mee naar huis.

Na het eerste fluitsignaal werden wij echter al snel met de neus op de feiten gedrukt en liepen wij al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Kortom het liep niet zoals gepland. Het vizier stond niet op scherp en er werd veel onnodig balverlies geleden waar Kwiek goed van profiteerde. Het einde van de tweede helft begonnen we beter te spelen, maar we konden de achterstand nog niet goedmaken. Gelukkig keepte Susan wel een wereld pot waardoor de achterstand niet nog groter werd. Ruststand 14-6.

Gelukkig is er een tweede helft waarin we nog het een en ander recht zouden kunnen zetten. We speelden deze helft met veel meer lef, we konden elkaar beter vinden en er werden mooie kansen gecreëerd. Ook stond de dekking veel beter waardoor Kwiek onrustiger begon te spelen. Dit gaf ons de kans om weer beter terug te komen in de wedstrijd. Het was een gekke tweede helft waarbij het gele kaarten en twee minuten regende. In deze fase lieten we ons de kop niet gek maken, zelfs met 3 of 4 speelsters hebben wij ons hier goed uitgespeeld. Ondanks dat we de tweede helft stukken beter hebben gespeeld, hebben we de achterstand niet kunnen verkleinen. Eindstand 25-15.

Aanstaande dinsdag 10 oktober, spelen wij om 19.30 uur thuis tegen Nieuw Heeten voor de beker.

Wij hopen ook dan weer op jullie support!
==============================================================
29 okt 2016: Gastvrij/Wijhe'92 - Eurobottle/Voorwaarts 24-27 (9-12)

Voorwaarts in laatste fase voorbij Wijhe.
Met voorwaarts kwam de trotse koploper uit de tweede divisie op bezoek in Wijhe. In de wetenschap dat er al eens van deze ploeg was gewonnen was verlies op voorhand geen uitgemaakte zaak. Dat het een mooie en spannende derby zou worden was de hoop. Voorwaarts start het beste in deze wedstrijd en heeft in de 6e minuut de 2-6 op het bord gezet. Door keihard te werken en het tempo ook hoog te houden weet Wijhe de schade in de eerste helft beperkt te houden. In de laatste minuut van de eerste helft weten de meiden van Wijhe nog een doelpunt te produceren waarmee de ruststand 9-12 is. In de rust worden nogmaals de speerpunten aangehaald, waar liggen onze kansen. Dat de peptalk in de rust heeft geholpen is al snel duidelijk. Binnen 7 minuten hebben de gastvrouwen de achterstand omgedraaid in een voorsprong. Nu wordt het een echte derby waarin alles onder hoogspanning staat, spelers maar zeker ook de scheidsrechters. De wedstrijd neemt in spanning toe en toch weten beide ploegen nog steeds een hoog niveau te halen. Voorwaarts neemt weer het heft in handen door weer top 3 doelpunten voor te komen. De thuisploeg wil van geen wijken weten en kruipt weer dichterbij de ploeg uit Twello. Als de thuisploeg bij de 20-21 stand een 7 meter worp krijgt en deze gestopt wordt is dat het kantelpunt in de wedstrijd (in totaal zou Wijhe 4 7 meters missen) in de volgende break-out scoort Voorwaarts wel en knakt er iets bij de thuisploeg. Als Wijhe vlak voor tijd nog weer op een 23-25 stand komt lijkt weer alles mogelijk, in de break-out weet Voorwaarts de wedstrijd te beslissen
==============================================================
16 okt 2016: Klink Nijland/Kwiek 2 - Gastvrij/Wijhe'92 25-20 (12-6)

Wijhe geeft in derby niet thuis.
Wederom een derby op rol, ditmaal tegen het puntloze Kwiek 2. Wijhe wist van het harsgebruik en hadden daar ook maatregelen tegen genomen tijdens de trainingen, echter eenmaal in de sporthal op zondag blijkt het kleverige goedje ook een mentale uitwerking te hebben, daar waar op de trainingen naar hartelust gescoord werd bleef die overtuiging in de eerste helft tegen de Raalter handbalsters uit. De achterstand is niet onoverkomelijk bij rust. 6 doelpunten kun je wegwerken maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt worden. In de tweede helft ontbrand dan ook het echte derby sfeertje in de Tijenraan, een knokkend en tegen zichzelfspelend Wijhe dat probeert de op rozen zittende Kwiek spelers te verschalken. Hierdoor word de wedstrijd ook harder en rommeliger. De scheidsrechters geven niet een duidelijke lijn aan waardoor het een vreemde wedstrijd wordt. Wijhe probeert van alles en knokt voor wat het waard was en weet in de tweede helft nog 19 kansen te missen waar het zenuwachtig spoelende kwiek steeds vaker aan de noodrem moet trekken. Uiteindelijk weet de thuisploeg in de slotfase wanneer Wijhe een slotoffensief uit de sporttas trekt de stand te consolideren. Aanstaand weekend hebben de meiden rust en daarna komt de trotse koploper uit Twello naar Wijhe.
==============================================================
8 okt 2016: Gastvrij/Wijhe'92 - D.S.O. 32-33 (17-13)

Wijhe laat zege tegen DSO uit handen glippen.
In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wilden de meiden graag laten zien wat ze in huis hadden. DSO moest van deze dadendrang het slachtoffer worden. De gasten uit Den Helder startten echter beter aan de wedstrijd dan Wijhe. Na 13 minuten spelen staat er een 6-8 tussenstand op de borden. Wijhe plaatst een versnelling en gaat weer beter meedoen in de wedstrijd. Langzaam maar zeker wordt het initiatief overgenomen van de meiden uit Den Helder. Van de 25e minuut neemt de thuisploeg het heft helemaal in handen en plaatst vanuit een goede dekking een aantal breaks en laten de ruststand bepalen op 17-13
Na rust is het weer Wijhe dat het initiatief houd in de wedstrijd en als eerste scoort. Toch moet de ploeg lijdzaam toezien hoe de meiden uit Den Helder hun spel steeds beter gaan spelen en dat de thuisploeg steeds meer te maken krijgt met de wetten van de tweede divisie. Tot aan de 51e minuut gaat het nog goed met de thuisploeg en daarna is het gebeurd. DSO pakt de leiding in de wedstrijd voor de tweede keer en staat het ditmaal niet meer af. Lijdzaam moet Wijhe toezien dat DSO met veel ervaring de wedstrijd aan het uitspelen is. Met nog 3 doelpunten in de laatste minuut wordt het nog heel spannend maar de eindstand wordt bepaald op 32-33. Deze wedstrijd had niet verloren hoeven worden is de conclusie, veel van leren is het devies en op naar de derby tegen Kwiek volgende week!
==============================================================
30 jan 2016: Gastvrij/Wijhe'92 - Fortissimo 2 41-16 (21-7)

Zaterdagavond 30 januari stond de thuiswedstrijd tegen Fortissimo 2 op het programma.
Gastvrij/Wijhe stond voor de wedstrijd op plek 1 en Fortissimo op de laatste plek.
De uitwedstrijd werd ruim gewonnen door de meiden van Gastvrij/Wijhe. De wedstrijd mocht dus eigenlijk geen problemen geven, maar dan moet je het nog wel even doen.
De eerste paar minuten was het even op gang komen maar als snel werd het tempo gevonden door Gastvrij/Wijhe. Snelle aanvallen werden gecombineerd met mooi uitgespeelde combinaties. De dekking stond prima en er was voor Fortissimo bijna geen doorkomen aan. Dit was ook te zien aan de ruststand: 21-7.
Ondanks dat de concentratie in dit soort wedstrijden lastig vast te houden is ging Gastvrij/Wijhe in de tweede helft door met hetzelfde spelletje als dat in de eerste helft gespeeld werd. Mooie aanvallen werden met echt teamwerk goed afgerond. Zo stond er aan het eind van de wedstrijd een uitslag van 41-16 op het scorebord.
Volgende week zijn er geen wedstrijden. 14 februari spelen wij uit tegen OBW om 12.30 uur in Zevenaar.

Doelpunten: Pauline Nijboer 7, Sharina van Dort 6, Lisan Herbrink 5, Eline Wellenberg 5, Jessica Zernitz 5, Loren vt Hekke 4, Janine Nijboer 4, Anouk Mulder 3, Anouk Westerbeek 1, Sanne Huis in t Veld 1
==============================================================
7 nov 2015: HVBS - Gastvrij/Wijhe'92 18-25 (6-12)

Gisteravond mochten we afreizen naar Bunschoten-Spakenburg. Anouk westerbeek kon er helaas nog niet bij zij ivm vertraging van haar vlucht vanuit bali, waar ze onze teamgenootje mareille heeft opgezocht..
Voor de wedstrijd kregen we in de kleedkamer een verzoek van HVBS om na de wedstrijd even te wachten op het veld voor........
We begonnen de wedstrijd gelijk op en na 10 minuten gingen we slordig spelen. Veel passing fouten, verkeerder keuzes maken en slecht afronden... De rust zijn we in gegaan met 6 -12.
Na de rust kwamen we niet sterk terug. Als wij een afspeelfout maakten kwamen hun er snel weer overheen. Maar we lieten niet over ons heen lopen en verdedigend stonden we sterk alleen werd er veel penaltys gegeven voor cirkelverdedigen... ook kregen we in de tweede helft zeven keer 2 minuten. De wedstrijd hebben we winnend kunnen afsluiten met een stand van 18-25. Na het afscheid werd de keepster nog ten huwelijk gevraagd, leuke verassing waarop ze JA zei..en wij de 2 punten mee hebben genomen naar wijhe!
As dinsdag spelen wij voor de beker tegen nieuw heeten en hopen op Veel publiek! De wedstrijd begint om 19:30 uur in wijhe!
==============================================================
31 okt 2015: Gastvrij/Wijhe'92 - OBW 37-20

Na een goede trainingsweek en voorbespreking begonnen we aan de wedstrijd tegen OBW. Onze start was goed en al snel stonden we met een paar doelpunten voor. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden waar we weinig beleving hadden was dit in deze wedstrijd wel aanwezig. We speelden als een team en er werden mooie individuele acties gemaakt. Over de hele linie hebben we een stabiele wedstrijd gespeeld. Eindstand 37-20. Volgende week zaterdag hebben we een uitwedstrijd tegen HVBS. Tot dan!

Doelpunten: Sanne 6, Eline 6, Lisan 5, Janine 5, Jessica 4, Anouk M 3, Pauline 3, Sharina 3, Loren 1
==============================================================
17 okt 2015: Gastvrij/Wijhe'92 - Wesepe 30-20 (17-10)

Afgelopen zaterdag hebben we alweer onze 3e competitiewedstrijd gehandbald.
Om 20:15u stipt begon onze wedstrijd tegen Wesepe, gelukkig weer in het bijzijn van Pauline. Pauline is een aantal weken naar het buitenland geweest en kon gelukkig gisteravond weer aansluiten.
Wesepe heeft vorige week verrassend gewonnen met 30-29 van LHC, dit gezegd wisten we dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen tegen deze dames.
Meteen vanaf het eerste fluitsignaal waren wij de bovenliggende partij. Er werd veel op snelheid gespeeld en Wesepe wist hier moeizaam mee om te gaan. We speelden deze wedstrijd als een team en de beleving was aanwezig, dit konden wij ook merken bij het publiek. We vinden het leuk om te zien hoeveel supporters er waren en willen jullie dan ook hartelijk danken voor jullie aanmoedigingen!
De wedstrijd hebben wij, na een ruststand van 17-10 gewonnen met 30-20, een overtuigende uitslag.
Zondag 25 oktober vertrekken wij naar Cothen, we spelen om 12:15u tegen Fortissimo.
==============================================================
16 nov 2014: Auto Smeeing/B.D.C. - Keukenland/Wijhe '92 15-29 (7-14)

Hierbij het verslag van de wedstrijd van dames 1 van afgelopen zondag 16 november.
Vanuit de Mac evalueren we de wedstrijd even en komen we tot de conclusie dat we een goeie pot hebben gespeeld. Maar door dwalende beslissingen van de scheidsrechters ontstonden er vaak situaties die bestonden uit 4 tegen 4 of 5 tegen 5 waaruit blijkt dat we ook dan met onze koppen blijven handballen. Door een sterke verdediging en goeie aanvallen lopen we uit naar een 7-14 ruststand. In de 2e helft hebben we dit spel vastgehouden wat de uitslag op 15-29 bracht.

Doelpunten: Pauline 7, Janine 6, Marion 5, Sharina 4, Rowie 2, Lorén 2, Maud, Mareille, Anouk
==============================================================
8 nov 2014: Keukenland/Wijhe '92 - van Niel/Voorwaarts 29-23 (12-17)

Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de bovenste teams in de hoofdklasse B. In een zeer goed gevuld sporthal begonnen wij met gezonde spanning begonnen we aan de wedstrijd tegen medekoploper Voorwaarts. We gingen in het begin gelijk op, doordat onze verdediging goed stond konden wij wat uitlopen. De eerste helft konden we gecontroleerd uitspelen en wisten we een voorsprong op te bouwen. De ruststand was 17-12 in het voordeel van Wijhe.
In de rust kregen we te horen dat we op snelheid moesten blijven spelen. Na de rust hielden we ons niet goed aan deze afspraak en Voorwaarts kwam terug tot 1 punt verschil. Voorwaarts moest op dat moment meer risico nemen in de verdediging om op voorsprong te komen. Daardoor kregen wij de ruimte en kregen onze hoeken de mogelijkheid om te scoren we wisten de voorsprong uit te bouwen. De eindstand was 29-23 in het voordeel van Wijhe. We zijn erg blij met deze punten. Met vol vertrouwen gaan we op naar de bekerwedstrijd tegen Wesepe!
Publiek bedankt dat jullie ik grote getalen aanwezig waren en voor jullie support. We zien jullie dan ook graag terug aankomende dinsdag om 19.30 in het SPOC. Dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten: Pauline 7, Janine 5, Sharina 4, Marjon 4, Maud 3, Mareille 2, Anouk 2, Cheryl 1
==============================================================
8 maart 2014: Keukenland/Wijhe '92 - Pacelli 22-29 (9-10)

Doelpunten: Maud 5, Janine 4, Mareille 3, Anouk M 3, Pauline 2, Anouk W 2, Rowie, Milou, Eline

De wedstrijd Wijhe- Pacelli
Wij stonden al met 0-3 achter toen wij pas begonnen te scoren.
Na een korte onderbreking van wege een brandmelding gingen wij de rest van de eerste helft redelijk gelijk op. Met 9-10 gingen wij de rust in. In de kleedkamer werd besproken dat wij feller moesten spelen. Helaas gebeurde dit niet waardoor Pacelli verder uitliep naar 17-23. Wij waren niet doelgericht genoeg. Daarnaast kregen wij een aantal tijdstraffen waarbij wij zelfs met slechts vier speelsters in het veld stonden. Uiteindelijk liep de stand nog verder uit naar 22-29. Een verdiend verlies van een fysieke ploeg. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma.
==============================================================
18 januari 2014: Keukenland/Wijhe’92 – Lettele 1 32-32 (17-18)

Doelpunten: Pauline 10, Maud 7, Anouk M. 4, Jessica 3, Mareille 3, Janine 2, Anouk W. 2, Ilse 1

Spannende thuiswedstrijd Keukenland/Wijhe’92 resulteert in gelijkspel.
Na de uitstekende wedstrijd tegen LHC vorige week, stond deze week de wedstrijd tegen Lettele op het programma. Tijdens de voorbespreking maakte Ilone duidelijk dat we het goede spel van vorige week moesten voorzetten en vooral ook plezier moesten hebben. De uitwedstrijd tegen Lettele hebben wij onszelf laten overlopen, wat absoluut niet nodig was. Tijd om dit recht te zetten.

In het begin van de wedstrijd ging het erg gelijk op, met tussenstanden van 4-4 en 6-6. Mede dankzij een aantal fantastische reddingen van keepster Sophie, pakte Lettele geen voorsprong. Gelukkig werden wij wakker en maakten gebruik van onze kracht: break-outs en snelle aanvallen. In deze fase van de wedstrijd waren wij een stuk beter dan Lettele, wat resulteerde in een voorsprong van 5 punten: 15-10. Helaas kwam Lettele terug en liep vervolgens over ons heen. Met brute kracht en veel penalty’s was de ruststand 17-18 in het voordeel van Lettele.

We moesten de moed erin houden en onszelf herpakken in de tweede helft. Het doel was de drie punten in Wijhe te behouden. Met dezelfde basis als de eerste helft, ging de tweede helft van start. Lettele was meer gebrand waardoor we al snel tegen een achterstand van 4 punten aankeken: 19-23. Lettele heeft lang deze voorsprong weten te behouden. Het snelle spel dat wij in de eerste helft hebben laten zien, werd vervangen door veel persoonlijke fouten. Toch wisten we terug te knokken tot 26-26 en ging het weer gelijk op. Na een zenuwslopend slot, wisten wij echter niet over Lettele heen te gaan en werd de eindstand beslist: 32-32 gelijkspel. Hier viel zeker meer te behalen voor ons. We hebben ervoor geknokt, maar het mocht helaas niet zo zijn. Wij willen het publiek bedanken voor alle aanmoedigingen en hopen ook de volgende wedstrijden op hun steun.

Volgende week spelen wij uit tegen Wasmeer. Ook hier hebben wij nog een appeltje mee te schillen. De wedstrijd wordt gespeeld om 13:30u in Hilversum.
==============================================================
21 december 2013: Wijhe ’92 – Auto Smeeing/B.D.C 19-24 (11-15)

Doelpunten: Anouk M 6, Pauline 5, Janine 4, Kelly 1, Jessica 1, Ilse 1, Milou 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Auto Smeeing/B.D.C op het programma. De laatste wedstrijd van 2013, en wat zou er nou mooier zijn om deze met winst af te sluiten. Echter moesten we daar nog wel het een en ander voor doen. B.D.C was voor ons een vrijwel onbekende tegenstander, het enige wat we wisten was dat het een fysieke ploeg zouden zijn.
Met volle moed begonnen we aan de eerste helft. Al snel was duidelijk dat het echt een fysiek sterke ploeg was, en B.D.C nam dan ook de eerste twee doelpunten voor hun rekening. Vervolgens ging het redelijk gelijk op. Wel hadden wij moeite met de afstandsschoten van B.D.C. Deze werden goed en fel ingeschoten, hier wisten wij geen antwoord op. We gingen de rust in met een stand van 11-15 in het voordeel van B.D.C.
De tweede helft hadden wij nog een paar doelpunten goed te maken. Het midden blok moest goed dicht staan, en er moest eerder gereageerd worden op de afstandsschoten. Zelf kwamen wij begin tweede helft bij tot een stand van 15-17. Het spelletje was nog niet gespeeld. Door snelle aanvallen en goede druk kwamen er voor ons kansen. Maar ook in de tweede helft wisten wij niet langs B.D.C. heen te lopen. We hebben er hard voor geknokt, iedereen heeft alles gegeven maar het was helaas niet genoeg.
We houden allemaal de koppen omhoog want een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. 4 januari spelen wij onze eerste wedstrijd van 2014 tegen H.V.B.S.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!
==============================================================
5 januari 2013: Keukenland Wijhe - Dalfsen 2: 41-19 (rust: 18-8)

We hervatten na twee weekenden vrij, een aantal oliebollen en drankjes verder, de competitie. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen Dalfsen 2. Helaas misten we onze linkerhoek Mareille wegens ziekte, maar kregen versterking vanuit de A’s.
Na een kleine achterstand van 0-1, snelden we naar een voorstand van 6-2. We hadden echter enkele moeite met de linkeropbouwer, die met gemak afstandschoten loste. Zo kwamen zij iets terug tot 7-4, toch bleef een echte tegenaanval achterwege. En werd duidelijk dat wij in de gehele breedte een stuk sterker en sneller waren.
We begonnen de tweede helft met een voorsprong van 18-8. Door op snelheid te blijven spelen en goede druk te blijven zetten kwamen er kansen en wisten wij deze goed te benutten. Vele tweedelijns schoten, penalty’s en mooie aanvallen verder, was de stand 32-17. Het fanatisme werd er tot het eind toe niet minder om. Wijhe is geen enkel moment in de problemen gekomen. Met een eindstand van 41-19 en een kleine stijging in de ranglijst naar de 4e plaats, gaan we op zondag 13 januari naar onze volgende uitwedstrijd om 14.20 uur tegen AAC Arnhem.

Nogmaals de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Doelpunten: Anouk M. 11, Pauline 8, Kelly 4, Jessica 3, Eline 3, Sylvia 3, Maud 2, Janine 2 en Anouk W. 2
==============================================================
15 december:
Keukenland/Wijhe ’92 – Auto van Ewijk/LHC: 28 -26 (rust 13-14)

In de laatste thuiswedstrijd van 2012 bleven de punten In Wijhe. Na 9 wedstrijden heeft Wijhe 10 punten. Het duel tegen LHC was een sportieve derby, spannend tot het eind, maar ook de wedstrijd van de gemiste kansen. In het begin maakten we veel technische fouten. We kwamen moeizaam op gang, waardoor we op een 0-2 achterstand kwamen. Daarna pakten we wedstrijd goed op en werd het doel wel gevonden. We kwamen met 6-3 voor. LHC had ook een goede fase en profiteerde van een aantal snelle breaks. Over en weer werden kansen gemist en hadden de keepsters aan beide zijden mooie reddingen. Na 6-6, ging het via 12-12 naar een ruststand van 12-13.
In de 2e helft ging het weer gelijk op. LHC profiteerde wel van de geboden doelkansen. Wijhe verzuimde om een aantal 100% kansen om te zetten in scores. We kwamen met 16-19 achter, maar pakten het met vechtlust weer goed op. We kwamen weer op gelijke hoogte en met nog 4 minuten op de klok was het 24-24. Wijhe trok aan het langste eind en scoorde in de laatste 2 minuten tweemaal. Door een goede combinatie van druk zetten kwam Kelly vrij aan de cirkel en gooide ze de 27-26 binnen. In de laatste seconden benutte Wijhe nog een 7-meter en werd de eindstand 28-26 bereikt.
We bedanken het publiek voor de goede steun. De eerste wedstrijd in 2013 is Keukenland/Wijhe ’92 – Dalfsen 2 en hopen jullie volgend jaar weer te zien.

De damesselectie wenst iedereen goede feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Scores: Pauline 7, Anouk M. 6, Kelly 6, Sylvia 3, Janine 3, Anouk W. 1, Ilse 1, Maud 1
==============================================================
1 december: OBW-Keukenland/Wijhe '92 20-20

Onze wedstrijd had vandaag een bijzonder begin. Ter nagedachtenis aan Astrid Schuiling hielden we 1 minuut stilte en speelden we vandaag met een rouwband.
We begonnen rommelig. Dit was ook te zien aan de stand. Een 4-2 achterstand. Na 10 minuten pakten we het goed op. Er kwam tempo in het spel. Hierdoor kwamen er mooie acties. De ruststand was dan ook 8-10 in het voordeel van ons.
Na een kleine rust pauze begonnen we met volle moed aan de tweede helft. We gingen flitsend van start, we liepen uit tot 5 doelpunten voor. Totdat OBW het niet meer met sportief spel aan kon. Hierbij vlogen de 2 min bij hun om de oren. De onrust in en om het veld maakten dat we zelf ook niet de rust konden bewaren. We konden daardoor niet goed genoeg gebruik maken van de overtal. Dat leidde bij ons ook tot een aantal 2 minutenstraffen. Daarnaast begon het publiek zich ook met het spel te bemoeien. De sfeer werd daardoor zeker niet beter. Doordat het publiek achter OBW ging staan, kregen ze de kracht om de 5 punten voorsprong van ons in te halen. De 20-20 viel dan ook in één van de laatste minuten. Dit was voor ons niet meer recht te zetten.
We hebben helaas 1 punt verloren. Eindstand: 20-20

Doelpunten:
Anouk M 7, Pauline 4, Ilse 2, Jessica 2, Mareille 2, Kelly, Lieke, Janine
==============================================================
24-11-2012: Keukenland/Wijhe '92 - Lettele 30-27 (14-14)

Vandaag de wedstrijd tegen Lettele dames 1. Na een gezellige theeleut en triggerende voorbespreking en een goede warming-up begonnen we deze wedstrijd sterk.
De eerste 10 minuten zetten we goede druk op de verdediging van Lettele waardoor er een paar mooie doelpunten vielen en we zo op voorsprong kwamen.
Een kleine aanpassing in de dekking van Lettele zorgde ervoor dat onze aanval meer onder druk kwam te staan. Hier hadden wij moeite mee. De ruststand 14-14.
Na de rust bleven we knokken voor elk doelpunt en vochten we voor de punten. We lieten ons zelfs niet gek maken toen we verder moesten met 1 scheidsrechter. De andere scheids viel uit met een kuitblessure.
Heerlijk voor ons was de volle tribune en het publiek dat met ons meeleefden. Volgende week spelen we op zondag 2 december uit bij OBW. Het is een “verre” reis, maar heeft u op de zondag niets te doen, wij kunnen uw steun goed gebruiken.
In de rust ging de taart naar Lettele en sprak het publiek af de punten in Wijhe te houden. Wij hebben ons aan deze afspraak gehouden net als in de wedstrijd tegen Wasmeer. Uitslag 30-27

Doelpunten: Mareille 6, Pauline 6, Anouk M 5, Kelly 4, Sylvia 4, Janine 3, Jessica 1, Ilse 1
==============================================================
18-11-2012: Pacelli - Keukenland/Wijhe '92 22-21

We spelen deze avond uit bij Pacelli in Zieuwent. Deze club was bij ons bekend vanuit de eerste klasse. De eerste 10 minuten waren erg chaotisch. We verspeelden de bal met foute passes en te weinig felheid op de bal. De omschakeling van aanval naar verdeding moest sneller Pacelli bracht de bal snel op! We hadden aanvallend moeite met het maken van 1 tegen 1 acties waar wel erg veel ruimte voor was. Ze stonden 5 - 1 te verdedigen en kwamen erg ver uit. Op het begin wisten we er niet goed mee om te gaan. Na de eerste 10 minuten kwamen wij ook met meer snelheid en konden we elkaar beter vinden, hieruit kwamen nog mooie acties maar het was geen mooi spel.
In de tweede helft moesten we aanvallend zeker meer brengen. Pacelli kwam erg ver uit in de verdediging waardoor ons midden-achter slecht te vinden was. In de rust hebben we besproken hoe we hierop moesten reageren, het werkte een aantal keer en hierdoor werd ons spel versneld. Pacelli zakte daardoor iets in waardoor we toch ons spelletje konden spelen wat we gewend zijn. In de tweede helft kreeg Pacelli veel 2 minuten. Wij speelden een simpele overtal waardoor Sylvia een aantel keren makkelijk scoorde. De scheidsrechters floten redelijk. De communicatie binnen het veld is een aspect waar nog veel verbetering te behalen valt, we proberen elkaar hierin te sturen. We merken dat dit beetje bij beetje steeds beter gaat. Beide keepsters hebben zichzelf goed laten zien! Uitslag 22-21 verlies!
Aankomende zaterdag 24 november spelen wij thuis om 20.15 uur tegen Lettele Dames 1, wij rekenen dan weer op alle trouwe supporters!

Doelpunten: Pauline 8, Sylvia 4, Kelly 4, Janine 2, Lieke, Ilse, Anouk M.
==============================================================
11-11-2012 Keukenland/Wijhe '92 - Wasmeer 22-21

Dit weekend de wedstrijd tegen de dames van Wasmeer op het programma. Voor ons een totaal onbekende tegenstander. Wat we wel wisten is dat ze een kleine selectie hebben maar toch constant door blijven gaan. We waren dus gewaarschuwd.
We begonnen de wedstrijd deze keer redelijk, dat wil zeggen, we stonden niet gelijk na 10 minuten een aantal doelpunten achter.
In het begin van de eerste helft haden we wat moeite met hun cirkelspeelster die een aantal keren goed vrij gespeeld werd.
Wij waren soms net een stapje te laat waardoor we tegen 2-minuten tijdstraffen en een aantal strafworpen aanliepen.
Gelukkig konden we via ons tempo in de break out en een aantal mooie afstandsschoten goed bij blijven waardoor de ruststand 8-9 was.
In de rust overlegd dat we onze aanvallen goed op moesten blijven zetten en goed fel te blijven. Ook het tempo moest erin blijven want daar had Wasmeer nog wel eens moeite mee.
Zo gezegd zo gedaan zou je zeggen.
Het tempo bleef er wel goed inzitten alleen maakten we niet alle kansen af in de tweede helft. We konden halverwege de tweede 30 minuten eindelijk een klein gaatje van 3 doelpunten creeren en het publiek ging nog eens achter ons staan. Moet voldoende zijn zou je zeggen.. Helaas verzuimden we het om op dat moment door te zetten en de voorsprong uit te bouwen. Constant bij een score van een ons kregen we weer een tegendoelpunt. Het was vooral hun middenopbouwer die het spel maakte en waar we geen vat op kregen.
Toen er nog 30 seconden op de klok stonden werd het toch nog weer naar spannend. Iets waar we de laatste tijd erg goed in zijn. Een break out werd in de laatste 20 seconden niet goed uitgespeeld en het verschil was met 1 punt nog minimaal. Betekende dus dat de dames van Wasmeer nog 1 keer in de aanval konden gaan.....
Gelukkig voor ons werd de bal gestopt en waren de 2 punten veilig! (eindstand 22-21)
Het zou voor de bloeddruk van de speelsters en het publiek toch fijner zijn als we het de volgende keren iets minder spannend maken! Bij deze willen we graag ons publiek bedanken die ons hierheen gesteund hebben! Tot de volgende wedstrijd!
==============================================================
4-11-2012: Kwiek - Keukenland/Wijhe '92 28-24 (14-14)

Na een fanatieke warming-up begonnen we vol goede moet aan onze wedstrijd tegen kwiek. Helaas stonden we er niet in het begin van de wedstrijd waardoor kwiek al snel uit liep naar een 7-1 achterstand voor ons. Hier lieten wij het natuurlijk niet bij zitten en in de rust was het dan ook gelijk spel door een paar mooi uitgespeelde ballen. Ruststand14-14.
Alles nog mogelijk, als we onze kansen benutten! Kwiek maakte het onze dekking vrij lastig en wij maakten helaas onze kansen in de aanval niet af.kwiek kwam in ondertal 3 man tegen volledige bezetting van ons en toch weet kwiek hier een doelpunt uit te slaan. We hebben ons spelletje vandaag niet slim gespeeld. onze punten tegen Kwiek hebben we laten liggen, dit had niet gehoeven. Snel op naar onze volgende thuiswedstrijd om 20.15 uur tegen Wasmeer.

Doelpunten: Pauline 6, Anouk M 4, Kelly 4, Jessica 3, Janine 2, Mareille 2, Sylvia 2, Lieke 1
==============================================================
28-11-2012: Keukenland/Wijhe '92 - Wesepe 22-23

De tegenstander van vandaag, Wesepe. Na 2 wedstrijden spelen houden zij de eerste plek bezet. In de voorbereidingen zijn we ze al een keer tegen gekomen, dus we wisten er het een en ander van. Tijdens de voorbespreking werden alle punten van deze voorbereidingswedstrijd nog is behandeld, om zo goed van start te gaan in deze competitiewedstrijd. Iedereen had er het volste vertrouwen in, dus met deze gedachten begonnen we uiteraard de wedstrijd.
De wedstrijd startte matig,en wij misten redelijk wat kansen. Wesepe daarentegen gooide hun kansen er wel in en dus keken wij al snel tegen een achterstand aan. Maar na de wedstrijd van vorige week is wel gebleken dat we in staat zijn dat weer recht te zetten! Zo gingen we met een stand van 11-11 de rust in. De wedstrijd kon nog alle kanten op.
Na de rust kwamen we meer in ons eigen spel. Door op snelheid te blijven spelen en goede druk te zetten kwamen er kansen. Over en weer werd er gescoord, de stand liep gelijk op. Tot de laatste minuten aan toe werd er gescoord en de stand bleef maar gelijk worden. Met een stand van 22-22 op het scorebord ging het eindsignaal, 1 punt binnen dachten we. Maar er moest nog een vrije bal genomen worden, en deze ging er tot grote teleurstelling in. Leermomentje. Zoiets gebeurd hopelijk één keer en niet weer.
Helaas hebben we uit deze wedstrijd geen punten weten te slepen. Wel hopen we natuurlijk op jullie support volgende week! Dan spelen we op zondag om 13.15 tegen Kwiek in het Tijenraan.

Doelpunten: Anouk Mulder 6, Janine 4, Pauline 3, Maud 3, Mareille 2, Anouk Westerbeek 2, Kelly 1, Lieke 1
==============================================================