Wijhe'92

// A1

 

// Sponsoren

Bouwbedrijf Hemeltjen Wijhe

Seizoen 2018-2019


13-4-2013
Keukenland Wijhe '92 A1 – Kwiek A1 28–22 (12–12)
De laatste loodjes wegen niet altijd het zwaarst.
Vandaag stond de wedstrijd tegen Kwiek op het programma. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Van Kwiek winnen wilden we allemaal, maar dat was in de eerste helft niet echt te zien. Kwiek was de eerste helft de bovenliggende partij qua veldspel, maar scorend konden we ze wel bijhouden.

In de rust hebben we even besproken wat er anders kon en moest. Dit pakte in de tweede helft goed uit. De dekking stond beter en Susan als uitblinkster maakte het één en ander wat schoten betreft onschadelijk. Aanvallend ging het ook beter en we liepen halverwege de tweede helft uit tot een tussenstand van 22 – 16. Een gat van 6 doelpunten was geslagen. Dit konden we de rest van de tijd goed volhouden, en het verschil bij het eindsignaal was nog steeds 6 doelpunten.

Winnen van Kwiek, heerlijk. De vreugde was groot en we gingen met een goed gevoel de kleedkamer weer in. Wat we daar allemaal vergeten zijn, is het bedanken van Lydia en Erika. Misschien kunnen jullie nog een leuk mailtje aan de dames sturen. Een klein smetje op een seizoen wat toch al gekenmerkt werd door ups en downs.

Doelpunten; Maud 7, Rianne 6, Cheryl en Cindy 3, Cherise Eline en Milou 2, Demi en Linde 1.


6-4-2013
Nieuw Heeten A1 – Keukenland/Wijhe '92 A1 16–29 (9–10)


Een wedstrijd bestaat uit twee helften. Dat weet iedereen. Niets nieuws onder de zon. Waarom begonnen we dan toch een beetje slapjes aan de eerste helft? Was het onderschatting, waarvoor wel gewaarschuwd was, of iets anders? Feit was wel dat we in de eerste helft geen afstand konden nemen tegen de hekkensluiter. Nu moet ik zeggen dat Nieuw Heeten de eerste helft bepaald niet slecht speelde.
In de rust hebben we elkaar eens af laten vragen; wat wil ik en wat verwacht ik van mijn medespeelster. Hier was duidelijk wel over nagedacht want vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft, werd er uit een ander vaatje getapt. Even kon Nieuw Heeten nog aanpikken, maar toen liepen we snel weg. We gaven geen kansen meer weg. Zelf vonden we het doel wel regelmatig. We liepen van 12 – 11, uit naar 12 – 20. Dat de einduitslag uiteindelijk 16 – 29 werd was wel verdiend op basis van de tweede helft. Als we het niveau van de tweede helft mee kunnen nemen naar de laatste wedstrijd tegen Kwiek, dan kunnen we nog wel eens een mooi resultaat behalen in deze laatste wedstrijd van het seizoen.
Doelpunten; Maud 8, Cindy 5, Rianne 5, Linde 4, Milou en Rowie 2, Cheryl, Demi en Eline 1.

23-03-2013
Heeten A1 – Keukenland Wijhe A1 32–21 (14–9)


Weer net niet
Als het team doet wat zij kunnen, dan is er niets aan de hand en is een tegenstander als Heeten voor ons niet goed genoeg. Doen we dit echter niet, dan hebben we het tegen iedere tegenstander erg moeilijk. Zo ook tegen Heeten. Heeten was gretiger en kwam beter uit de startblokken als wij. De hele eerste helft liepen we achter de feiten aan en bouwde onze tegenstander de voorsprong rustig uit. De 14 – 9 ruststand was dan ook volledig terecht.

Na de rust hadden wij eindelijk in de gaten wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. Van onze kant werd het feller. Wij scoorden aan de lopende band en Heeten stelde hier weinig tegenover. De achterstand bogen wij om naar een 15 – 19 voorsprong. Vervolgens moet je dan je tegenstander achter jou aan laten lopen, maar plotseling liepen wij weer achter de tegenstander aan. Het spel werd onzuiver, fouten werden gemaakt. Heeten profiteerde hier optimaal van en wist in de laatste minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong.

Al met al, nu we weer rustig zijn, heeft Heeten verdiend gewonnen. Het was wel jammer dat de scheidsrechters niet hun dag hadden, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Volgende keer beter mannen. Maar laten we eerlijk zijn, zonder scheidsrechters kunnen we niet handballen.
Doelpunten; Rianne 5, Maud 4, Cheryl 3, Milou Linde Eline en Cindy 2, Rowie 1


09-03-2013
Voorwaarts A1 – Keukenland/Wijhe '92 A1 19 – 23 ( 6–13)


Weer mindere tweede helft
Voordat de mindere tweede helft gespeeld wordt, moet eerst de eerste helft gespeeld worden. Voorwaarts, toch een geduchte tegenstander, had in deze eerste helft niets in te brengen. De verdediging stond goed en wat niet verdedigd werd, maakte Susan onschadelijk.

In de rust is er voor gewaarschuwd dat er gas bij moest omdat we regelmatig niet goed aan de tweede helft beginnen. Maar in plaats dat er gas bij gegeven werd, leek het wel of de benzine op was. We speelden in ieder geval op de reservetank. Break outs werden niet meer goed aangegooid en we grossierden in slordigheden. Ondanks al het voorgaande waren we nog wel goed genoeg om Voorwaarts achter ons te houden. Stel je voor wat er gebeurd was als we al die slordigheden niet geproduceerd hadden. Dan had Voorwaarts een pak slaag gehad waar ze nachts nog gillend wakker van waren geworden.
Pas als we het slordige spel achterwege laten, kunnen we laten zien hoe goed we eigenlijk zijn. Nu zijn we nog te wisselvallig.

Doelpunten; Cindy 5, Maud 4, Rowie 3, Cheryl 2, Linde 2, Demi 2, Milou 2 en Eline , Rianne en Cherise 1


02-03-2013
Keukenland Wijhe A1 – Dos A1 27– 22 (14–7)


Dit was een wedstrijd die we wel moesten winnen gezien de stand op de ranglijst. Maar vanzelf gaat niets. De eerste helft werd er degelijk gespeeld met enkele mooie hoogstandjes. Wij waren beter en dat kwam goed ten uiting in de ruststand van 14 – 7.

Dos gaf zich echter niet zomaar gewonnen en de linkeropbouw en de cirkelspeelster waren een ware plaag voor ons. Telkens vonden ze een gaatje in onze defensie. Het was echter wel zo dat wij hier telkens treffers tegenover stelden. Tot een kwartier voor tijd. Het leek net of bij de speelsters de benzine op was en Dos kwam met rasse schreden dichterbij. Enfin, coach boos, speelsters van het padje en het werd er niet vrolijker op. Gelukkig wist Demi de rollen te keren met een goed tweede lijn schot.
Het was jammer van de dip in de tweede helft, maar voor de rest was het een degelijke partij, die we terecht gewonnen hebben. Wat wel heel goed was om te zien is dat onze hoekspeelsters erg vaak het doel troffen. Als we dit kunnen uitbouwen, komen de opbouwers nog minder onder druk.

Doelpunten; Rianne 6, Cindy 4, Demi 4, Eline 3, Maud 3, Milou 3, Ezra 2, Cheryl en Rowie 1.

23-02-2013:
E&O – Keukenland Wijhe A1. 26 – 21 (12 – 10)


Vandaag naar Emmen. Nee, niet naar de dierentuin, maar naar de sporthal van E&O. na de vorige wedstrijd was de verwachting best hoog om een goed resultaat te behalen. Het liep echter anders. De hele wedstrijd hebben we achter de feiten aangelopen, nimmer kwamen we op voorsprong. In duelkracht snelheid en oplettendheid waren we telkens iets te laat of niet fel genoeg. Alles wat we de vorige wedstrijd zagen, zagen we nu een snelheidje minder.
Was de tegenstander dan zo goed? Nee. Er waren bij E&O eigenlijk maar vier speelsters die meededen aan het spel, namelijk de opbouwers en de cirkelspeelster. Van de hoeken hadden we niet zoveel te vrezen. Maar uitstappen en blokken op de afstandschoten, is ook een kwaliteit. Deze kwaliteit hebben we te weinig laten zien.
Er waren zeker nog kansen in deze wedstrijd, maar door onzorgvuldig spel, net niet fel genoeg en het net op de bepalende momenten af te laten weten, hebben we uiteindelijk wel verdiend verloren.
Uitblinkers waren er deze wedstrijd niet. Wel willen we Esmee bedanken voor het invallen, wat zij verdienstelijk deed.

16-02-2013:
Keukenland Wijhe’92 A1 – D.S.V.D. A1, 31 – 23 (15 – 10)


Een slechte generale………
Donderdag hadden we slecht getraind, wat geheel aan de trainer lag. Met het feit dat we de zaterdag tegen de koploper moesten, gaf dat geen goed gevoel.
Hoe anders zou het echter lopen. D.S.V.D. was niet helemaal compleet in verband met een belangrijke wedstrijd van hun eerste team, en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Direct na het eerste fluitsignaal pakten wij het initiatief en dat hebben we de hele wedstrijd gehouden. Soms had D.S.V.D. een opleving en kwamen ze iets dichterbij, maar deze oplevingen lagen meer aan ons dan aan onze tegenstanders. Soms waren we iets slordig met wat balverlies en onoplettendheid in de verdediging, maar verder hebben wij de wedstrijd bepaald. Speelsters die niet goed speelden, waren er aan onze kant niet. Iedereen werkte goed. Alleen in de omschakeling kan het nog wel iets beter. Linde maakte weer een aantal speelminuten na er met een kruisbandblessure wel heel lang uit te hebben gelegen.
Iedere speelster deed in deze wedstrijd waar zij toe in staat is. Toch moeten we één speelster nog even extra vermelden omdat zij wel erg goed speelde, namelijk Cheryl zonder de anderen echter tekort te doen.
Volgende week tegen E&O in Emmen. Ook een goede ploeg, maar iedere ploeg is te verslaan.
Doelpunten; Maud 7, Rowie 6, Cindy 5, Cheryl 3, Milou 3, Eline 2, Rianne, Cherise en Linde 1.


13-01-2013:
Kwiek A1 – Keukenland Wijhe ’92 A1 26-24

Kwiek ging gelijk goed van start en overdonderde Wijhe. De eerst helft ging aan het begin gelijk op. Kwiek kwam voor te staan. Wijhe miste veel ballen, er werd slecht overgespeeld, slecht gevangen. De ruststand kwam op 16 – 12 in het voordeel van Kwiek.

Ook de tweede helft bleef gelijk op gaan, maar toch lukte het Wijhe niet om Kwiek in te halen en bleven ze voor staan. De eindstand kwam op 26 – 24 in het voordeel van Kwiek.

Topscoorder van de wedstrijd Maud Groot zwaaftink met 7 doelpunten.

Score van Wijhe; (Milou Rozema (1) Cheryl Barneveld (3) Demy Krosse (1) Maud Groot Zwaaftink (7) Cindy Schutte (1) Eline Wellenberg (6) Kaylee Hendriks (1) Rowie Zevenbergen (4)
================================================

05-01-2013:
Keukeland Wijhe'92 A1 – Nieuw Heeten A1 41-15

Wijhe begon gelijk goed. Er werd veel druk gezet en mooie doelpunten gemaakt. Er werden veel break outs gelopen. De verdediging staat er goed. De ruststand kwam op 20-9 in het voordeel van Wijhe.

Na een korte rust en goeie tips van de coach ging de tweede helft weer van start. Ook nu weer liep Wijhe veel break outs en werden er mooie doelpunten gemaakt. De eindstand kwam op 41-15 in het voordeel van Wijhe.

De keeper Susan Koekoek stond goed in het goal en daar door heeft Wijhe weinig doelpunten tegen gehad. Topscoorder van de wedstrijd Eline Wellenberg met 11 doelpunten.

Score van Wijhe; (Rianne Bosch (5) Cindy Schutte (4) Rowie Zevenbergen (4) Maud Groot Zwaaftink (8) Milou Rozema (2) Cheryl Barneveld (1) Ezra Blom (4) Kaylee Hendriks (2) Eline Wellenberg (11))


02-12-2012:
AAC A1 – Keukenland Wijhe ’92 A1 20-35 (13-18)


De eerste helft begon niet goed voor Wijhe. We kwamen gelijk met 3-1 achter te staan. Er werd veel druk gezet en het ging gelijk op. Wijhe liep veel breaks, AAC begon moe te worden en kon Wijhe niet bij houden. De ruststand werd 13-18.

Wijhe begon de tweede helft erg goed. En stond gelijk met 13-22 voor. Wijhe heeft met 15 doelpunten verschil voor gestaan. En de eindstand werd 20-35 in het voordeel van Wijhe. Het was een positieve wedstrijd en de dames van Wijhe hebben allemaal lekker gespeeld.

Score van Wijhe; ( Maud Groot Zwaaftink (9) Eline Wellenberg (2) Cherisse Berghorst (1) Kaylee Hendriks (3) Milou Rozema (1) Cindy Schutte (7) Rowie Zevenbergen (4) Cheryl Barneveld (3) Rianne Bosch (4)

================================================
24-11-12
Keukenland Wijhe ´92 A1 – Voorwaarts A1 29-26 ( 13-13)


De eerste overwinning voor Wijhe van dit seizoen. Eerste helft stonden we als snel achter met 1-4. Er werd veel druk gezet, maar kwam niets uit de aanvallen. De ruststand kwam op 13-13.

De tweede helft stond Wijhe met 17-13 voor. De stand bleef gelijk op gaan. In de laatste twee minuten scoorde Wijhe veel. De eindstand kwam op 29-26 in het voordeel van Wijhe.

Score van Wijhe; (Cindy Schutte (4) Milou Rozema (4) Eline Wellenberg (3) Rowie Zevenbergen (5) Maud Groot Zwaaftink (8) Cheryl Barneveld (3) Rianne Bosch (1)


18-11-2012
DOS A1 – Keukenland Wijhe ’92 A1 20-20 (8-8)


De eerste helft ging gelijk op. Er werden drie penalty’s gemist. Zo kwam de ruststand ook op 8-8.

Wijhe begon de tweede helft erg goed en stond al gauw zes punten voor, 8 - 14. Veel gele kaarten en twee minuten voor DOS. Ze stonden nog maar met zijn drieën in het veld. Jammer genoeg bleef DOS sterk. In de laatste minuut scoort DOS de gelijkmaker en werd de eindstand gelijk. 20 – 20.

Score van Wijhe; (Esmee Nijland (2) Rowie Zevenbergen (3) Rianne Bosch (5) Moud Groot Zwaaftink (5) Cindy Schutte (1) Milou Rozema (3) Kaylee Hendriks (1))


10-11-2012:
Keukenland Wijhe ’92 A1 – E en O A1 19-25 (11-14)


Wijhe A1 heeft een nieuwe speler erbij Milou Rozema, we kennen haar nog van de afgelopen jaren. Wijhe A1 begint gelijk met veel druk en maakt ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. De eerste helft gaat het gelijk op tussen de teams. Maar E en O is net iets steker. Er werden veel penalty’s gegeven aan bij de kanten. Susan Koekoek stond goed te keepen en hielt drie penalty’s tegen. De rust stand was 11 – 14 in het voordeel van E en O A1.

Na de rust gaat E en O gelijk goed van start en komt met 11 – 17 voor te staan. Wijhe probeert veel en zetten veel druk. Er word goed verdedigd, maar toch komt E en O er door heen. De eindstand is 19 – 25 geworden in het voordeel van E en O.

Score van Wijhe; (Rowie Zevenbergen (1) Milou Rozema(2) Maud Groot Zwaaftink (8) Eline Wellenberg (5) Cheryl Barneveld (2) Rianne Bosch (1))

3-11-2012
DSVD A1 – Keukenland Wijhe ’92 A1 36-22 (15-7)

Wijhe '92 begon met een slechte start. Er werd wel druk gezet, maar er werd steeds gestopt. Daar door kwam niemand vrij. Het eerste doelpunt werd gescoord door Wijhe. Er werd veel mis geschoten. DSVD had snelle aanvallen en Wijhe kon het niet bij houden. Hier door kwam Wijhe achter te staan met 7 – 1. De rust stand was 15–7 voor DSVD.

Ook de tweede helft bleef Wijhe langzaam en bleef achter staan. DSVD komt met 26–12 voor te staan. Wijhe probeerde nog bij te komen maar de eindstand was 36–22 geworden voor DSVD. Susan Koekoek en Debby Bredewold stonden goed te keepen. Een van onze scheidsrechters liet ons even schrikken in de tweede helft. Hij struikelde over zijn eigen benen en viel recht achter over op zijn achterhoofd. Hij bloede aardig en ging even het veld uit. De andere scheidsrechter ging gewoon door. Na een paar minuten weg zijn geweest kwam de scheidsrechter weer terug, met een groot applaus ging hij gewoon door met de wedstrijd fluiten.

Score van Wijhe; (Rowie Zevenbergen (3) Esmee Nijland (2) Eline Welleberg (6) Maud Groot Zwaaftink (5) Kaylee Hendriks (1) Cheryl Barneveld (1) Rianne Bosch (1) Cindy Schutte (3))