Wijhe'92

// 45+ voetbal

45+ voetbal bij Wijhe ’92

Sinds september 2012 is Wijhe’92 gestart met het aanbod van 45+ voetbal. Doel van het 45+ voetbalaanbod is om spelers(sters) voetbal aan te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en de fysieke capaciteiten van deze groep. Het dus om voetballers die 45 jaar of ouder zijn. Ook de gezelligheid zal hierbij een belangrijke factor zijn. Ander belangrijk doel is, dat wij deze doelgroep graag binnen de vereniging willen houden en hen weer aan het voetballen te krijgen en te houden. Ook nieuwe leden zijn hierbij welkom!

Binnen Wijhe’92 hebben wij een redelijk aantal spelers die ouder zijn als 45 jaar en nog in de reguliere competitie spelen. De verwachting is dat deze liefhebbers binnen een aantal jaren de voetbalschoenen aan de wilgen zullen hangen, omdat zij door het spelen op grote velden en door (kleine) blessures, de fysieke belasting niet meer kunnen opbrengen. Verder vinden ze het spelen tegen zeer jonge spelers vaak niet meer leuk, het gaat hen allemaal veel te snel. Het zou kunnen betekenen dat deze spelers/leden de vereniging gaan verlaten. Daarom speelt Wijhe´92 hierop in door hen een (voetbal)aanbod met leeftijdsgenoten aan te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en de fysieke capaciteiten van deze groep. De KNVB is ook reeds gestart met de ontwikkeling van een voetbalaanbod op maat voor de oudere seniorenspeler (vanaf 45 jaar).

In eerste instantie bieden wij het 45+ voetbal binnen de vereniging aan door deze doelgroep wekelijks op de donderdagavond (aanvang 20.15 uur tot ongeveer 21.30 uur) tijdens de clubavond van de vereniging te laten trainen. Dit trainen bestaat uit een warming up en een onderling partijtje spelen. Daarna kan iedereen op zijn manier de belangrijke 3e helft beleven.

Daarnaast is er de mogelijkheid dat deze doelgroep zich via de vereniging laat inschrijven voor diverse 7 tegen 7, 45 + toernooien en/of aan het 45+ toernooi van de KNVB. Verder is er in de toekomst bij voldoende belangstelling de mogelijkheid om met deze doelgroep deel te nemen aan de 45+ competitie van de KNVB. Zie de nieuwe activiteiten 45+ voetbal bij de KNVB. (www.knvb.nl, zie 45+ voetbal)

Als het jou leuk lijkt om mee te doen, kom dan gewoon op donderdagavond vanaf 20.15 uur meedoen.
Dus, wie durft!

Neem voor meer informatie en opgave contact op met Lambert Eikelboom, coördinator 45+voetbal (0570-524393)