Wijhe'92

// 35/45+ voetbal

35/45+ voetbal bij Wijhe ’92

In 2012 zijn wij bij Wijhe ’92 voorzichtig gestart met het aanbod van 45+ voetbal en in 2018 was de tijd rijp om daar het 35+ voetbal aan toe te voegen.

Doel van het 35/45+ voetbalaanbod is om deze spelers(sters) voetbal aan te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en de fysieke capaciteiten van deze groep. Ook de gezelligheid is hierbij een belangrijke factor. Een ander belangrijk doel is, dat wij deze doelgroep graag binnen de vereniging willen behouden.

Binnen Wijhe ’92 hebben wij een redelijk aantal spelers die ouder zijn als 35 jaar en nog in de reguliere competitie spelen. De verwachting is dat deze liefhebbers binnen een aantal jaren de voetbalschoenen aan de wilgen zullen hangen, omdat zij door het spelen op grote velden en door (kleine) blessures, de fysieke belasting niet meer kunnen opbrengen. Verder vinden ze het spelen tegen zeer jonge spelers vaak niet meer leuk, het gaat hen allemaal veel te snel. Het zou kunnen betekenen dat deze spelers/leden de vereniging gaan verlaten. Daarom speelt Wijhe´92 hierop in door hen een (voetbal)aanbod met leeftijdsgenoten aan te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en de fysieke capaciteiten van deze groep.
Sinds een aantal seizoenen biedt de KNVB deze voetbalvormen aan voor de wat oudere voetballers: het 7x7 voetbal in competities en in toernooivorm voor 35/45+.

Wat is dat 35/45+ voetbal?
Kort gezegd: 7x7, 35/45+ voetbal, is gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Bij regulier voetbal staat er elke week een wedstrijd van 90 minuten op het programma. De wat oudere voetballer wordt vaak geconfronteerd met veel te snelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die door hun fysieke inzet de kans op langdurige blessures vergroten. Voor veel spelers van boven de 35/45 jaar wordt om praktische redenen het elke week voetballen niet langer aantrekkelijk. Het 35/45+ voetbal biedt de mogelijkheid om je favoriete sport nog heel lang te beoefenen.

Wat zijn de regels bij 35/45+ voetbal
Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. (zie verder de uitgebreide regels op de KNVB site)

Mogelijkheden bij Wijhe ’92 kunnen zijn: (bij voldoende belangstelling!)
• wekelijks trainen.
• de 7x7, 35/45+ standaard competitie KNVB, met wekelijks een wedstrijd op zaterdag/zondag
• deelnemen aan 7x7, 35/45+ voetbal, in een na- en voorjaarsreeks van de KNVB.
Gedurende het voetbalseizoen is er via de KNVB een 7x7, 35/45+ voetbalcompetitie, met een na- en voorjaarsreeks. Hierbij staat er zowel in het najaar (september-oktober-november) als in het voorjaar (maart-april-mei) een reeks van toernooien op het programma. Er wordt niet elke week gespeeld. Per poule is één vereniging eenmaal gastheer en speelt de overige keren bij andere verenigingen. De wedstrijden worden in toernooivorm – bij voorkeur – gespeeld op een vrijdagavond. Een mooi avondje voor een ouderwets potje voetbal.
• deelnemen aan 7x7, 35/45+ voetbaltoernooien van de KNVB.
Na afloop van het reguliere voetbalseizoen organiseert de KNVB, de jaarlijkse 35+ en 45+ toernooien om het Nederlands Kampioenschap. In het hele land kunnen teams, bestaand uit leden en niet-leden, deelnemen aan deze toernooien. De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor één van de districtsfinales. De districtskampioenen kwalificeren zich vervolgens voor de landelijke finale in Zeist
• deelnemen aan het 7x7, 45+ toernooi met verenigingen uit de omgeving Zwolle.
(wordt momenteel alleen nog voor het 45+ voetbal georganiseerd)
Gedurende het voetbalseizoen wordt er bij toerbeurt bij een vereniging die als gastheer optreedt een toernooi gespeeld. Er wordt ongeveer 1 maal per maand op de vrijdagavond gespeeld. Na afloop is er bij de vereniging die als gastheer optreedt een afsluitende avond. Het is een toernooi wat buiten de KNVB om wordt georganiseerd.

Ps.
De ervaring leert (via andere verenigingen) dat een 7x7 team minstens uit 10 spelers moet bestaan.


In het seizoen 2018-2019 doet Wijhe ’92 mee aan de volgende competities, te weten:
• 1 team 35+, dat op de vrijdagavonden deelneemt aan de 7x7, 35+ voetbal competitie met een na- en voorjaarsreeks van de KNVB.
• 1 team 45+, dat deelneemt aan het 7x7, 45+ toernooi met verenigingen uit de omgeving Zwolle.Als het jou leuk lijkt om mee te doen, informeer dan naar de mogelijkheden bij Wijhe ’92. Wie durft!

Neem voor informatie en opgave contact op met Hennie Koekoek, coördinator 35/45+voetbal van de seniorencommissie (0570-523065 / 06-312334552)

Verdere informatie kun je vinden op www.knvb.nl, zie 35/45+ voetbal